Jubileumdag 2012

Naar aanleiding van haar 10 jarig bestaan heeft Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Veldhoven (SPGV) een symposium en een Feest & Info-middag gehouden op 28 oktober 2012 in de Schalm. Deze dag hebben we kunnen organiseren met behulp van sponsors. Waarvoor onze hartelijke dank!

’s Middags was er een Feest & Info-middag waar in de foyer en zalen van De Schalm vele stands stonden met informatie, ontspanning en entertainment. Er waren optredens en demonstraties. Leveranciers en aanbieders van hulpmiddelen hebben laten zien wat de nieuwste ontwikkelingen zijn.

Symposium

39 Afbeeldingen

Feest & Info-middag

39 Afbeeldingen

 

‘s Morgens was er een symposium met als onderwerp de Kanteling; volwaardige participatie voor mensen met een handicap.
Dit in het kader van iedereen telt mee en iedereen doet mee.

De forum deelnemers waren;

Mevrouw Caroline van der Weijden (wethouder van o.a. Sociale Zaken, Zorg & Welzijn)
De heer Remco Kuipéri (directeur Retail Rabobank Eindhoven-Veldhoven)
Mevrouw Marjolijn Daverveld (Meesterbrein achter Reëlle Communicatie)
De heer Hans Lamers (Concernhoofd Strategie en Communicatie Ergon, Sociale Werkvoorziening)
Mevrouw Annemarie de Bruyn (zorgvrager en teamlid SPGV)
Mevrouw Maril van Eijs (vicevoorzitter SPGV)

De dagvoorzitter was Jan Kuipers (Adviseur Welzijn en Zorg, Vice-voorz. WMO-raad Eindhoven)

Mevrouw Jetta Klijnsma (op dat moment tweedekamer lid, ex-staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) zou plaatsnemen in het forum maar, door landelijke politieke ontwikkelingen, heeft zij helaas op de ochtend zelf moeten afzeggen. De wethouder hebben we toen bereid gevonden om de openingstoespraak van het symposium te houden.

De gehandicapten willen dolgraag meedoen in de maatschappij, veel liever dan aan de kant staan. Maar dit moet hun dan ook mogelijk gemaakt worden. Hoeveel bedrijven en/of gemeentelijke werkplaatsen willen mindervaliden in dienst nemen? Soms moeten ze een aparte werkplaats hebben, een andere keer is hun gezondheid van dien aard dat ze maar enkele uren per dag kunnen werken. Maar zeker is dat ze die uren dan ook voor 100% aanwezig zijn!

Het woon werk verkeer moet mogelijk zijn. Straten en (openbaar)vervoer, waar ook de meer of minder gehandicapte gebruik van maakt, moet toegankelijk en begaanbaar zijn. Ook de gezondheidszorg zal hierop moeten inspringen wat tijd en uren betreft.

 

GA TERUG NAAR DE BEGINPAGINA VAN HET FOTOALBUM

© 2021 SPGV SAMEN STERK VOOR EEN BETER GEHANDICAPTENBELEID! Sponsored by tutor.nl